aikido

pravilni aikido

Generalna — Autor jasminaepo6407 @ 10:20
"Pravilni aikido se nikad ne može savladati ukoliko se striktno ne sledi instruktorovo učenje. Aikido se, kao borilačka veština, usavršava budnošću za sve što se događa oko nas i ne ostavlja prostor za ranjivost."

svrha akido-a

Generalna — Autor jasminaepo6407 @ 10:14
"U svakodnevnom vežbanju počinje se sa zagrevanjem tela, a nastavlja se sa intenzivnijim vežbanjem. Nikad se ne forsira bilo šta neprirodno ili neracionalno. Ako se ovo pravilno sledi onda se čak ni stariji ljudi neće povrediti i moći će da vežbaju u prirodnoj i veseloj atmosferi. Svrha Aikidoa je da istrenira um i telo i stvori iskrene i ozbiljne ljude. Pošto se sve tehnike prenose sa osobe na osobu nemojte ih nasumice otkrivati drugima jer ih mogu zloupotrebiti."

trening aikido

Generalna — Autor jasminaepo6407 @ 10:11

"Treninzi treba uvek da se vode u prijatnoj i radnosnoj atmosferi. Instruktor podučava samo mali aspekt veštine. Njenu mnogostrukt primenu mora da otkrije svaki učenik kroz stalnu vežbu."


aikido-jedan udarac

Generalna — Autor jasminaepo6407 @ 10:07
"Aikido u jednom jedinom udarcu rešava pitanje života i smrti i zato učenici moraju pažljivo da slede učenje instruktora i da se ne takmiče u tome ko je jači. Aikido podučava kako se može izboriti sa više neprijatelja. Učenici moraju da vežbaju budnost za napad koji ne dolazi samo spreda već sa svih strana i otpozadi."

akido i Morihej

Generalna — Autor jasminaepo6407 @ 10:02
Osnivač Aikidoa bio je Morihej Uešiba (1883-1969). Od oca je nasledio samurajsko opredeljenje, a od majke interesovanje za religiju, poeziju i umetnost. Pored akidoa znao je i điuđicu i mačevaleštvo, ali ceo svoj život posveti se akidou.

realni aikido

Generalna — Autor jasminaepo6407 @ 13:04
Upis novih članova je u toku , nije potrebna neka posebna fizička sposobnost. Realni aikido ne zahteva određene godine, znači mogu svi od 7 do 77 godina.

realni aikido

Generalna — Autor jasminaepo6407 @ 12:47
ok za ljubitelje borilačkih disciplina ili veština jedna informacija: 19.10.2008. u hali sportova biće prezentacija realnog aikido-a kao i prezentacija drugih vestina...dodjite i pogledajte pa se možda i zainteresujete...
«Prethodni   1 2

Powered by blog.co.yu